Maanorakel: liefde en relaties

Deze maankaartlegging geeft je inzicht in het contact tussen jou en een geliefde. Het kan gaan over het contact met je partner maar ook over een nieuwe ontmoeting. De kaarten geven duidelijkheid over de huidige situatie, advies voor jou ten opzichte van het contact met degene waarmee je een relatie of een romantisch contact hebt en de uitkomst, waartoe het zal leiden.

Naar het maanorakel over liefde en relatiesBij elke volle en elke nieuwe maan schrijft Petra Stam een nieuwe column


Nieuwe maan 17 maart 2018

Na een zeer koude periode stijgt de temperatuur langzaam naar voorjaarswaarden en neemt het licht steeds duidelijker toe. De regen die op de ontdooide grond valt is levengevend en nodig om een seizoen van groei in te zetten. De verborgen vegetatie ontwaakt steeds meer, hoewel ze grotendeels nog veilig in vliesjes is weggestopt voor eventuele koude nachten.

Kiemkracht (het thema bij deze nieuwe Sneeuwmaan) is een proces dat zich in stilte en van binnen afspeelt. Ook wij mensen voelen de lente dichterbij komen en dat geeft energie. Toch moeten wij nog oppassen voor een plotse periode van ‘kou’ die onze vernieuwde of kwetsbare staat van zijn kan verrassen. Op 20 maart start de lente: dag en nacht zijn dan even lang en daarna zullen de dagen steeds langer worden en de nachten korter. De nieuwe maan en de dagen erna zijn een goede tijd om extra aandacht te geven aan je innerlijke balans.

De Maan (en de dus ook de Zon) staat in Vissen, wat dromerig, fijngevoelig en intuïtief maakt. Hierdoor komt ook iedere vorm van kritiek harder binnen dan normaal. Je voelt anderen haarfijn aan, maar moet er voor waken dat je jezelf niet ergens voor opoffert en je daarna slachtoffer voelt. Het kan wel zijn dat je daardoor juist gaat beseffen dat je of hoe je voor jezelf moet opkomen. Blijf uit de buurt van negatieve mensen, want je kunt hun gevoelens vrij snel overnemen en dan zelfs als hen reageren (zonder dat je het doorhebt).

Doordat de Maan en Cheiron naast elkaar staan, kan een oude wond ineens weer opspelen. Daar waar je voelt dat je tekort bent gekomen, kun je ineens emotioneel veeleisend worden. Probeer je thuis te voelen in jezelf, de veiligheid in jezelf te vinden. Jupiter en de Maan zorgen er aan de ene kant voor dat je al je emoties en gevoelens als het ware onder een vergrootglas kunt bezien, aan de andere kant maakt het dat je je zelfverzekerd voelt en optimistisch bent. Door het vierkant (spanning) tussen de Maan en Mars kun je de dagen rond de nieuwe maan nogal emotioneel reageren op alles wat je beroert. Vooral boosheid wordt makkelijk en wellicht onnadenkend geuit. Zoek een manier van uiten waarmee je niet je eigen glazen ingooit of zet je energie in voor iets waarin je gelooft of waar je achter staat.

Uranus wekt je gevoel van (emotionele) vrijheid, je zucht naar uitdagingen of de drang eigen regels toe te passen zodra iets te saai wordt. Jezelf zijn is zeer belangrijk en gaat boven al het andere. Je gaat helemaal voor jouw ideaal, zolang dat tenminste opwindend is… Door de invloed van Pluto op de Maan wordt je nieuwsgierigheid naar mysterie gewekt en kun je achter de schermen kijken. Onderzoek eerst je eigen gevoelens, want hoe beter je jezelf kent, hoe meer je ook van de buitenwereld begrijpt.

Tekst © Petra Stam

Meer orakels